Utbildning

En av föreningens ambitioner är att uppmuntra till, samt själva anordna utbildningar, som baseras på Tölt in Harmony konceptet och som tar sin utgångspunkt i var varje enskilt ekipage befinner sig i enlighet med utbildningsskalan. Utbildningsskalan hittar du här: utbildningsskalan

TiH Utbildningsseminarium lördagen den 17 oktober 2015 på Lindnäs, Malmköping.

Vill du lära dig mer om ridning?

Kom isåfall till Lindnäs lördagen den 17 oktober och var med på TiH Utbildningssemiarium. Dagen börjar på hotell Plevnagården kl 9.30 med välkomstfika. Därefter teori om Utbildningsskalan (ridlärare IA Lindholm) och hur det går till att döma efter Utbildningsskalan (FEIF och VM-domare Lena Lennartsson).

Efter lunchen på Plevnagården förflyttar vi oss till Lindnäs där den praktiska delen är förlagd. Under clinicen kommer vi att få se ekipage rida de olika nivåerna i TiH. IA och Lena går igenom programmen och dessutom kommer ryttarna rida om en del av momenten för att vi ska se vad som händer med takt, lösgjordhet, kontakt, schwung, rakriktning och samling när ryttaren får hjälp och ändrar sin inverkan.

Därefter samlas vi på Plevnagården igen och bjuds på eftermiddagsfika och dagen sammanfattas. Under hela tiden finns givetvis möjlighet att ställa frågor. Seminariet beräknas avslutas kl 17.

Nytt! Du som deltog i TiH dagen den 8 februari 2014 på Edeby kan ansluta till den praktiska delen klockan 13.30 på Lindnäs och vara med på clinicen, eftermiddagsfika och sammanfattningen till en kostnad av 350 kr.  Hoppas vi ses lördagen den 17 oktober!

Varmt välkomna hälsar Tölt in Harmony föreningen!

Så här anmäler du dig
Sista anmälningsdag: 1 oktober Begränsat antal platser (förra gången blev det fullbokat).

Anmälan sker via icesale.se Välj ”Logga in som ryttare” eller ”Ny ryttare” (längst upp till höger). Välj ”Biljetter”. Välj ”Tölt in Harmony Utbildningsseminarium”. Välj biljettyp. Anmäl dig och betala.
Under ”Meddelande” fyller du om du är allergisk mot något födoämne

Kostnader
650 kr        TiH US inklusive 2 x fika & lunch
950 kr        T i H US för blivande TiH instruktörer (som redan är B-, A-instruktör, Ridlärare) inkl. 2 x fika & lunch, samt diplom
950 kr        T i H US för blivande TiH domare (som redan är Sportdomare/Gaedingakeppnidomare) inkl domarexamination, 2 x fika & lunch samt diplom till de som klarar examinationen.
1250 kr      T i H US för blivande TiH instruktörer (som redan är B-, A-instruktör, Ridlärare) i kombination med blivande TiH domare (som redan är Sportdomare/Gaedingakeppnidomare) inkl. 2 x  fika & lunch, domarexamination samt diplom till de som klarar examinationen.

SIF B-instruktör som deltar blir Tölt in Harmony instruktör, Nivå 1.

SIF A-instruktör eller Ridlärare som deltar blir Tölt in Harmony instruktör, Nivå 1, 2 och 3.

För att bli diplomerad T i H instruktör och stå med på T i H:s hemsida krävs årligt medlemskap i T i H.

Utbildad Sportdomare/Gaedingakeppnidomare som deltar under dagen och blir godkänd vid examinationen blir T i H domare.

Utbildad SIF instruktör/ridlärare i kombination med Sportdomare/Gaedingakeppnidomare som deltar under dagen blir TiH domare.

Som diplomerad TiH instruktör får du tillgång till support av organisationen, ett diplom och blir listad på hemsidan som tillgänglig instruktör. Är du SIF instruktör och vill komma på TiH dagen UTAN att bli TiH instruktör betalar du det lägre priset, liksom om du redan är TiH instruktör. Samma sak gäller för dig som är domare, vill du bli examinerad betalar du ett högre pris, vill du bara komma som deltagare så betalar du det lägre.

De som redan är T i H domare kan döma vid examinationen för att ”träna” att döma T i H. Det kostar ingenting att ”träningsdöma”, men medlemskap i T i H föreningen krävs. Att träningsdöma är kostnadsfritt – resten av dagen kostar för träningsdömande som för alla andra. De som vill träningsdöma ska maila till Lena Lennartsson lena@landsbergaislandshastar.se senast den 10 oktober 2015. Lena kommer efter T i H dagen maila tillbaka det examinatorerna kommit fram till under examinationen. Du som ska examineras får ta med dig en sekreterare om du så önskar. Det kostar ingenting för sekreteraren att vara med under examinationen, men vill hen vara med på dagen betalar man som vanligt för det.

Vi återkommer med ett detaljerat program för dagen. Nedan kan du se hur programmet såg ut förra året.
Varmt välkommen hälsar Tölt in Harmonys styrelse!

Här följer info om den förra (fullbokade) TiH dagen, eftersom upplägget 2015 kommer likna den:
TiH dagen 8 februari 2014 på Edeby Gård i Marifred- öppen för alla!

Program

 • 9.30        Välkomstfika i kurshuset
 • 10.00      Teori i föreläsningssalen – IA & Denni, Lena Lennartsson
 • 12.00       Lunch i kurshuset
 • 13.00       Clinic i ridhuset – IA & Denni, Lena Lennartsson
 • 15.00       Eftermiddagsfika i kurshuset
 • 15.30       Sammanfattning av dagen i föreläsningssalen med frågor – T i H styrelse
 • 16.00      Domarexamination i ridhuset – Lena Lennartsson och Åsa William
 • 17.00       Årsmötesfika med smörgås (blir ingen fika i samband med årsmötet)
 • 17.30       Årsmöte i föreläsningssalen
Annonser

4 tankar om “Utbildning

   • Hej TiH Jag gr og fundera p at starte up en TiH klub som ni har i Sverige, men jag vet inte hur jag skal gre det. Skal vi vre en underklub under jer i Sverige ? eller skal vi vre helt os selv ? eller skal vi bara melde os ind hos er och virker i i s fall ochs i Danmark ? hpas at ni kan hjlpe mig halsingar charlotte martinez Date: Sat, 19 Oct 2013 12:05:19 +0000 To: tvenna@live.dk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s