Myran in harmony

Det kom en underbar artikel till oss som vi måste dela med oss av! Tack snälla Carina Nyhammer för att du skrev och berättade om detta:

Gör det! Rid Tölt in Harmony -det var hur skoj som helst!!!

Frigg arrangerade klubbmästerskap i Axvalls körhall och på programmet stod för första gången Tölt in Harmony.

På fredagen var vi fyra tappra Friggare med Åse Ericson i spetsen som höll på att skratta på oss när vi skulle markera banan – Lilian kröp omkring i manegen i en rasande fart på alla fyra och drog upp voltspåret. Vi hade litet problem med måtten,  men det såg snyggt ut i slutändan.

Veckan innan hade jag terroriserat min sambo, min häst och mina vänner genom att spela  en massa tänkbar musik och fråga vad de tyckte passade bäst. Jag hade nog också mina farhågor om hur Myran skulle uppföra sig. Hemma är han värsta slöfocken men på skojtävlingarna vi tidigare varit på, har han förvandlats till en brallis som tycker att allt långsammare än galopp är onödigt. Men nu hade jag ju utmanat ridkompisen Katti – om hon kom och red så skulle jag också tävla. Och det gjorde hon – från Danmark! Jag trodde inte oddsen var särskilt höga. Hur skulle Myran och jag  klara oss?  Vi brukar ju mest lulla omkring i skogen. Vi var 13 stycken som red – en del travade men de flesta töltade. Underlaget var  mjukt – det visste vi sedan tidigare– så hästarna fick ta i. Det var varierande utbildningsnivå på ekipagen, men det är ju det som är så roligt med nivå  1 -vi var många som kunde vara med och ha utbyte av det! En del glömde banan – också den mest rutinerade tävlingsryttaren!
image001

Om du vill se film från Tölt in Harmony, så kolla in segraren, Janne Berntsson med Gustur: http://www.youtube.com/watch?v=o9qdp1oyr6I

Domare på Friggs KM var Malin Elmgren, Anna Andersson och Jonas Bring.

Hur gick det då?

Jag är så himla nöjd med Myran – han skötte sig så bra! Det kändes verkligen som att det var Han o Jag.  Vi var ute och hade roligt, han var med på allt, lagom pigg. Mjuk och fin!

Jag gjorde dumma missar som att hälsa för tidigt, skritten var katastrofal (vad tänkte jag på?) – jag hade liksom inte fattat att det var fyra moment som bedömdes och att alla var lika viktiga. Och så flaxade jag omkring med skänklarna och höll på – fastän jag tänkt att det skulle jag i vart fall INTE göra…..

….. MEN vi fick 7,5 på delmoment 2 med kommentaren ”rundad på spåret, trevlig energi. Harmoniskt” och jag är jätteglad för det!

Hälsningar från Carina o Myran
Foto: Veronica Nyhammer

En tanke på “Myran in harmony

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s